optimizacija spletnih strani

Optimizacija spletnih strani

Iz tega priročnika boste kar najbolje izkoristili, če bo vaša želja po učenju optimizacije iskalnikov (SEO) presegla samo vašo pripravljenost za izvajanje in testiranje konceptov.

Ta priročnik je zasnovan tako, da opiše vse glavne vidike SEO, od iskanja pogojev in fraz ( ključnih besed ), ki lahko ustvarijo kvalificiran promet na vašem spletnem mestu, do tega, da bo vaše spletno mesto prijazno iskalnikom , vzpostavljanje povezav in trženje edinstvene vrednosti vašega spletnega mesta.

Svet optimizacije iskalnikov je zapleten in se vedno spreminja, a osnove zlahka razumete in tudi majhna količina znanja o SEO lahko zelo spremeni. Brezplačna SEO izobraževanja so široko dostopna tudi na spletu, tudi v takih vodnikih! (Woohoo!)

Združite te podatke z nekaj prakse in že ste na poti, da postanete zdrava pametna SEO.

Tukaj je nekaj, kar boste našli v tem priročniku za SEO

Ste že slišali za Maslowovo hierarhijo potreb? To je teorija psihologije, ki daje prednost temeljnim človeškim potrebam (kot so zrak, voda in fizična varnost) nad naprednejšimi potrebami (kot so spoštovanje in družbena pripadnost). Teorija je, da ne morete doseči potreb na vrhu, ne da bi najprej zagotovili temeljnejše potrebe. Ljubezen ni pomembna, če nimaš hrane.

V tem priročniku je 7 korakov do uspešnega SEO:

  1. Poiščite dostopnost, tako da lahko motorji preberejo vaše spletno mesto
  2. Zbiranje vsebine, ki odgovori na iskalno poizvedbo
  3. Ključna beseda, optimizirana za privabljanje iskalcev in motorjev
  4. Odlična uporabniška izkušnja, vključno z veliko hitrostjo nalaganja in prepričljivimi UX
  5. Vsebina, vredna skupne rabe, ki prinaša povezave, citate in razširitve
  6. Naslov, URL in opis za risanje visokih CTR na lestvici
  7. Oznaka izrezka / sheme, da izstopa v SERP-jih

V tem priročniku bomo porabili nekaj časa za vsako od teh področij, vendar smo ga želeli predstaviti tukaj, saj ponuja pogled na strukturo vodnika kot celote:

Osnove SEO

Kaj je to in zakaj je pomembno?

Za prave začetnike. Naučite se, kaj je optimizacija za iskalnike, zakaj je to pomembno, in vse osnove, s katerimi morate vedeti, da se začnete takoj.

Kaj je SEO?

SEO pomeni „optimizacijo iskalnikov“. To je praksa povečevanja kakovosti in količine prometa na spletnem mestu, pa tudi izpostavljenosti vaši blagovni znamki z neplačanimi rezultati (imenovanimi tudi „ekološki“) iskalnikov.

Kljub akronimu je SEO toliko za ljudi, kot tudi za same iskalnike. Gre za razumevanje, kaj ljudje iščejo na spletu, odgovore, ki jih iščejo, besede, ki jih uporabljajo, in vrsto vsebine, ki jo želijo zaužiti. Če poznate odgovore na ta vprašanja, vam bo omogočilo, da se povežete z ljudmi, ki iščejo v spletu, za rešitve, ki jih ponujate.

Če poznavanje namere vaše publike ena od strani kovanca za SEO, je to, da lahko pajki na iskalnikih najdejo in razumejo drugo. V tem priročniku pričakujte, da se boste naučili, kako narediti oboje.

Kaj pomeni ta beseda?

Če imate težave s katero koli od definicij v tem poglavju, ne pozabite odpreti našega SEO slovarja za referenco!

Osnove SEO

Iskalniki so odzivni. Prebrskajo več milijard kosov vsebine in ocenijo na tisoče dejavnikov, da ugotovijo, katera vsebina bo najverjetneje odgovorila na vašo poizvedbo.

Iskalniki vse to naredijo tako, da odkrijejo in katalogizirajo v internetu vse razpoložljive vsebine (spletne strani, PDF, slike, videoposnetki itd.) S postopkom, znanim kot “pajkanje in indeksiranje”, nato pa ga naročijo tako, da se dobro ujema z poizvedovanje v postopku, ki mu rečemo “razvrstitev”. Podrobneje bomo pokrivali pajkanje, indeksiranje in uvrstitev v 2. poglavju.

Kateri rezultati iskanja so “organski”?

Kot smo že povedali, so organski rezultati iskanja tisti, ki jih zaslužimo z učinkovitim SEO, ne plačamo (tj. Ne oglašujemo). Te je bilo včasih enostavno opaziti – oglasi so bili jasno označeni kot takšni, preostali rezultati pa so navadno imeli obliko “10 modrih povezav”, navedenih pod njimi. Toda kako se je iskanje spremenilo, kako lahko danes opazimo organske rezultate?

Danes so strani z rezultati iskalnikov – ki jih pogosto imenujemo “SERPs” – napolnjene z več oglaševalskimi in dinamičnejšimi oblikami organskih rezultatov (imenovane “značilnosti SERP”), kot smo jih kdajkoli videli. Nekateri primeri funkcij SERP so predstavljeni odrezki (ali polji za odgovore), polja Ljudje tudi sprašujejo, vrtiljke slik itd. Še naprej se pojavljajo nove funkcije SERP, ki jih v veliki meri vodi tisto, kar ljudje iščejo.

Če na primer iščete »vreme v Ljubljani«, boste namesto povezave do spletnega mesta, ki bi lahko imelo napoved, namesto povezave do spletnega mesta videli vremensko napoved za mesto Denver. In če iščete “pizza Ljubljana”, boste videli rezultat “lokalni paket”, sestavljen iz mest za pice Denver. Prikladno, kajne?

Pomembno si je zapomniti, da iskalniki zaslužijo z oglaševanjem. Njihov cilj je boljše reševanje iskalnih poizvedb (znotraj SERP-jev), zadrževanje iskalcev in zadrževanje na SERP-jih dlje.

Nekatere funkcije SERP v Googlu so organske in nanje lahko vpliva SEO. Sem spadajo predstavljeni odrezki (promocijski organski rezultat, ki prikazuje odgovor znotraj polja) in z njimi povezana vprašanja (aka tudi polja „Ljudje tudi vprašajte“).

Omeniti velja, da obstaja veliko drugih funkcij iskanja, na katere SEO, čeprav ne plačujejo oglaševanja, običajno ne more vplivati. Te funkcije imajo pogosto podatke, pridobljene iz lastniških podatkovnih virov, kot so Wikipedia, WebMD in IMDb.

Zakaj je SEO pomemben

Medtem ko plačano oglaševanje, socialni mediji in druge spletne platforme lahko ustvarijo promet na spletnih mestih, večino spletnega prometa poganjajo iskalniki.

Rezultati organskega iskanja zajemajo več digitalnih nepremičnin, zdijo bolj verodostojni iskalci in prejmejo več klikov kot plačani oglasi. Na primer, od vseh iskanj v ZDA le plačanih oglasov klikne le 2,8% ljudi.

Na kratko: SEO ima ~ 20X več potenciala kot PPC tako za mobilne kot namizne računalnike.

SEO je tudi eden edinih kanalov spletnega trženja, ki lahko ob pravilni nastavitvi sčasoma izplačuje dividende. Če boste zagotovili trden del vsebine, ki si zasluži uvrstitev med prave ključne besede, lahko vaš promet sčasoma zasneži, medtem ko oglaševanje potrebuje nenehno financiranje, da pošlje promet na vaše spletno mesto.

Iskalniki postajajo pametnejši, vendar še vedno potrebujejo našo pomoč.

Optimizacija vašega spletnega mesta bo pripomogla k zagotavljanju boljših informacij iskalnikom, tako da bo lahko vaša vsebina pravilno indeksirana in prikazana med rezultati iskanja.

KAKO DELUJEJO ISKALNIKI – “CRAWling”, INDEKSIRANJE IN UVRSTITVE

Najprej se morate pokazati.

Če vas iskalniki dobesedno ne najdejo, vam ni preostalo nobeno drugo delo. To poglavje vam prikazuje, kako njihovi roboti plazijo po internetu, da bi našli vaše spletno mesto in ga dodali v svoje indekse.

Kako delujejo iskalniki?

Iskalniki imajo tri glavne funkcije:

  1. Crawling: poiščite vsebino po internetu in poglejte kodo / vsebino za vsak URL, ki ga najdeta.
  2. Indeksiranje: Shranite in organizirajte vsebino, ki jo najdete med postopkom pajka. Ko je stran v indeksu, se prikaže kot rezultat ustreznih poizvedb.
  3. Uvrstitev: Navedite dele vsebine, ki bodo najbolje odgovorili na poizvedbo iskalca, kar pomeni, da so rezultati razvrščeni po najbolj relevantnih in najmanj ustreznih.

Kaj je “crawl-ing”

Pajkanje je postopek odkritja, v katerem iskalniki pošljejo ekipo robotov (znanih kot pajki ali pajki), da najdejo novo in posodobljeno vsebino. Vsebina se lahko razlikuje – lahko je spletna stran, slika, video, PDF itd. -, vendar ne glede na obliko vsebine odkrijejo povezave.

Kaj pomeni ta beseda?

Imate težave s katero koli definicijo v tem razdelku? Naš SEO glosar ima definicije, specifične za poglavje, s katerimi lahko hitro napredujete.

Roboti iskalnika, imenovani tudi pajki, se plazijo po strani, da bi našli novo in posodobljeno vsebino.
Googlebot začne z zbiranjem nekaj spletnih strani, nato pa sledi povezavam na teh spletnih straneh in poišče nove naslove. S skokom po tej poti povezav pajek lahko najde novo vsebino in jo doda v svoj indeks, imenovan kofein – množično bazo odkritih URL-jev -, ki jih lahko pozneje pridobi, ko iskalec išče informacije, da je vsebina na tem URL-ju dobra tekma za.

Kaj je indeks iskalnika?

skalniki obdelujejo in shranjujejo informacije, ki jih najdejo v indeksu, ogromno bazo podatkov o vsej vsebini, ki so jo odkrili, in se jim zdijo dovolj dobri, da lahko služijo iskalcem.

Razvrstitev v iskalnikih

Ko nekdo izvede iskanje, iskalniki poiščejo indeks po zelo ustrezni vsebini in nato naročijo to vsebino v upanju, da rešijo iskalno poizvedbo. To urejanje rezultatov iskanja po pomembnosti je znano kot razvrstitev. Na splošno lahko domnevate, da višje kot je spletno mesto uvrščeno, bolj je iskalnik prepričan, da je spletno mesto za poizvedbo.

Pakete iskalnikov lahko blokirate z dela ali celotnega spletnega mesta ali pa naročite iskalnikom, da ne shranjujejo določenih strani v svojem indeksu. Čeprav za to lahko obstajajo razlogi, če želite, da vašo vsebino najdejo iskalci, se morate najprej prepričati, ali je dostopna pajkom in da je indeksljiva. Sicer je tako dober kot neviden.

Do konca tega poglavja boste imeli kontekst, ki ga potrebujete za delo z iskalnikom, in ne proti njemu!

RAZISKOVANJE KLJUČNIH BESED

Razumejte, kaj želi najti vaše občinstvo.

Naš pristop je najprej namenjen uporabnikom, ker to iskalniki nagrajujejo. To poglavje zajema raziskovanje ključnih besed in druge metode za določitev, kaj išče vaše občinstvo.

ON-SITE OPTIMIZACIJA

Uporabite svoje raziskave, da oblikujete svoje sporočilo.

To je zajetno poglavje, ki zajema optimizirano oblikovanje, uporabniško izkušnjo, informacijsko arhitekturo in vse načine, kako lahko prilagodite način objave vsebine, da povečate njeno vidnost in odmev s svojim občinstvom.

TEHNIČNI SEO

Osnovno tehnično znanje vam bo pomagalo optimizirati vaše spletno mesto za iskalnike in vzpostaviti verodostojnost pri razvijalcih.

Z izvajanjem odzivnega oblikovanja, direktiv o robotih in drugih tehničnih elementov, kot so strukturirani podatki in metaoznake, lahko Googlu (samemu robotu) sporočite, za kaj gre na spletnem mestu. To mu pomaga, da se uvrsti med prave stvari.

VZPOSTAVLJANJE POVEZAV

Povečajte glasnost.

Ko boste imeli vse na svojem mestu, je čas, da svoj vpliv razširite z zaslužkom pozornosti in povezav z drugih strani in vplivnih strani.

MERJENJE, DOLOČANJE PREDNOSTI IN IZVAJANJE SEO

Postavite se za uspeh.

Bistveni del vsake strategije SEO je vedeti, kaj deluje (in kaj ne) in prilagajati svoj pristop, ko greš naprej.

Razumevanje ključnih izrazov in stavkov.

Če se učite SEO, se včasih zdi, da se učite drug jezik, z vsemi žargoni in panožnimi izrazi, ki jih pričakujete. Ta glosar po poglavjih vam bo pomagal, da se boste seznanili z vsemi novimi besedami.

Koliko tega priročnika moram prebrati?

Če resno razmišljate o izboljšanju iskalnega prometa in niste seznanjeni s SEO, priporočamo, da si preberete Vodnik za začetnike o SEO od spredaj nazaj. Trudili smo se, da je to čim bolj jedrnato in enostavno razumeti, učenje osnov SEO pa je ključni prvi korak pri doseganju vaših poslovnih poslovnih ciljev.

Pojdite skozi hitrost, ki vam najbolj ustreza, in bodite pozorni na desetine virov, ki jih povezujemo v celotnih poglavjih – prav tako so vredni vaše pozornosti.

Se še navdušujete? Bi morali biti! Trženje z iskalnimi stroji je fascinantno področje in je lahko zelo zabavno! Če se zmedete, ne obupajte; imamo ljudi, ki vam lahko pomagajo pri seminarjih za SEO usposabljanje pod vodstvom inštruktorjev .

Oceni
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja